Adni kóser!

Elfogadni kóser. Segíteni kóser. Ünnepelni kóser. Együtt lenni kóser.
Csupa olyan dolog, amit a Bálint Ház már majdnem 30 éve csinál.
Most rajtad a sor – adj, hogy továbbra is csinálhassuk a dolgunkat, mert eljön a pont,
hogy nélküled már nem megy.
Támogass minket, akármilyen kicsivel is, és légy része a kóserságnak.

Mert adni kóser!


Adni Koser Logo 2023 5000x5000px 3 Kicsi

Átláthatóság

Éves beszámoló

Számok

GYIK – még nem vagyok támogató

Ahhoz, hogy a Bálint Ház önállóan folytatni és bővíteni tudja a közösségért végzett munkáját, többféle forrásra van szükségünk. A folyamatos forrásteremtésnek fontos része az is, hogy több lábon tudjunk állni, és létrehozzunk egy olyan magyar közösséget, akik kiszámítható módon támogatnak minket, és akik vállalják a hazai zsidóság és a magyar társadalom erősítésének feladatát.

Természetesen! Az átláthatóság a kölcsönös bizalom alapja, ezért félévente hírlevélben számolunk be arról, hogy mire költjük a támogatásokat. Az átláthatósági jelentéseink itt találhatóak.

Igen, viszont a Barionnak a kártyán szereplő nevet és egy email-címet meg kell adnod, az anonim adományozás esetén ezek az adatok nem érkeznek meg hozzánk - így nem is tudunk elérni a beszámolókkal, vagy Bálint Házas hírekkel. 

Nem, ez törvényileg tilos. A Bariontól viszont kapsz értesítést és igazolást.

Igen. Előtte azonban érdemes átbeszélni ezt a könyvelőddel, mivel a támogatás összege nem számolható el költségként, és nem csökkenti a társasági adóalapot. Ha esetleg tárgyi adományban gondolkodsz, írj nekünk a fundraising@balinthaz.hu címre!

Közvetlenül nem, nem is pályázunk ilyesmire. A Bálint Ház épületét és rezsijét az állami támogatásból is gazdálkodó MAZSIHISZ és a BZSH biztosítja nekünk, minden mást (programok, fizetések, ingyenes támogatások, stb.) a saját forrásteremtési tevékenységünkön keresztül fedezünk.

Nem, szekuláris szervezet vagyunk. Emellett természetesen fontos partnerünk a legtöbb zsidó vallási szervezet, illetve a két magyar progresszív zsidó hitközségnek, a Bét Orimnak és a Szim Salomnak mi biztosítunk helyszínt a liturgikus eseményekhez. Ezen túl a fontosabb zsidó ünnepeket is közösen megünnepeljük, ahova szeretettel várunk mindenkit, vallástól függetlenül! 

Ha a munkánkhoz szükséges tárgyak megvásárlásával szeretnél minket támogatni, vagy egy adománygyűjtési kampányunkhoz szeretnél felajánlani tárgyi-, vagy pénzadományt, keresd meg az adományszervezési csapatunkat a fundraising@balinthaz.hu email címen és megbeszéljük a részleteket!

Alapítványunk munkáját lehetőség van vállalati együttműködés vagy adományozás útján is támogatni. Mivel minden ilyen támogatás és együttműködés más és más, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen egyeztessünk a lehetőségekről. Írj egy emailt az adományszervezési csapatunknak a fundraising@balinthaz.hu-ra, vagy keresd meg igazgatónkat, Kenesei Marcellt a kenesei.marcell@balinthaz.hu emailcímen.

Természetesen, és a Barionon keresztül euróban és dollárban is tudsz utalni. Mást pénznemet egyelőre csak banki utaláson keresztül tudsz küldeni. A valutában történő utaláshoz szükséges adatokat lejjebb megtalálod.

GYIK – már támogatlak titeket

Erre kétféleképpen van mód: vagy törlöd a mostani rendszeres adományt, és elindítod a megváltoztatott összeggel, vagy ha emelni szeretnél a támogatáson, akkor indíthatsz egy új, második utalást is.

A bankkártya lejáratkor megszűnik a rendszeres adományozás és az új kártyáddal kell majd egy új utalást indítanod.

Szomorúak vagyunk, hogy visszavonod a támogatásod! Ha biztos vagy benne, bejelentkezéskor, a „Leiratkozás” gombbal tudod ezt megtenni.

A saját netbankodban tudsz rendszeres utalást beállítani, ez esetben a közlemény rovatban tüntesd fel, hogy “adomány”.

Kérjük, írj a fundraising@balinthaz.hu címre!

Írj kérlek egy emailt a gdpr@balinthaz.hu címre!

Fundraising csapatunk készséggel áll rendelkezdésedre a fundraising@balinthaz.hu címen!

Forint utalás

Euró utalás

Dollár utalás