Dsc08613

Az LMBTQ+-közösségért is összefogunkNyíltan vállaljuk, hogy az LMBTQ-közösség tagjait befogadjuk, elfogadjuk és támogatjuk is őket. Számtalan eseményt szerveztünk már a témában idén is.

A JCC Budapest – Bálint Ház 2023-ban is csatlakozott a nemzetközi Elfogadás Hónapjához, de idén is, mint tavaly, nemcsak a Budapest Pride által szervezett eseményeknek adunk otthont, hanem aktívan részt veszünk a felvonuláson, és zsidó sátrat állítunk a menetet lezáró Civil Faluban is. A sátorban pedig a témához illő ajándékokkal és edukációs anyagokkal várjuk az érdeklődőket.

A Bálint Ház is csatlakozott a Budapest Pride Biztonságos Terek programjához, illetve több saját rendezvényt is szervezünk a Pride Hónapban. Teret adunk többek között a Budapest Pride és a Political Capital érzékenyitő beszélgetéseinek, július 15-én pedig a Szim Salom Hitközséggel együtt rendezünk a Bálint Házban LMBTQ-támogató zsidó istentiszteletet.

De ez még nem minden! A JCC Budapest - Bálint Ház kiemelt figyelemmel foglalkozik az LMBTQ-fókuszú témákkal, így máskor is tervezünk további eseményeket. A közösségi ház Facebook-oldalán pedig érzékenyítő és ismeretterjesztő posztokkal segítünk, hogy a zsidó közösség jobban elfogadja LMBTQ+ tagjait.

A programsorozat a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetségének támogatásával jött létre.

Gaycc Cover