Balinthaz Pride 202423

Az LMBTQ - közösségért is összefogunkA JCC Budapest - Bálint Ház büszke támogatója az LMBTQ-közösségnek!

A Bálint Ház 2024-ben is csatlakozott a nemzetközi Pride Hónaphoz, és idén is, hasonlóan a korábbi évekhez, nemcsak a Budapest Pride által szervezett eseményeknek adunk otthont, hanem részt veszünk az idei felvonuláson is, és zsidó sátrat állítunk a menetet lezáró Civil Faluban, melyben a témához illő ajándékokkal és edukációs anyagokkal várjuk az érdeklődőket.

Több saját rendezvényt is szervezünk a Pride Hónapban. Teret adunk többek között a Budapest Pride Közösségi Fesztivál több programjának, június 20-án levetítjük a Kóser Csók c. filmet, jünius 22-én pedig a Szim Salom Hitközséggel együtt rendezünk a Bálint Házban LMBTQ-támogató zsidó istentiszteletet a felvonulás délelőttjén.

A Bálint Ház tagja a Budapest Pride Biztonságos Terek programjának, mely tanúsítja, hogy intézményünkben befogadó környezet várja a programjainkra érkező vendégeinket.

De ez még nem minden! A Bálint Ház kiemelt figyelemmel foglalkozik az LMBTQ-fókuszú témákkal, így máskor is tervezünk további eseményeket. A közösségi ház Facebook-oldalán pedig érzékenyítő és ismeretterjesztő posztokkal segítünk, hogy a zsidó közösség jobban megismerje és befogadja LMBTQ tagjait.


A programsorozat az Európai Unió támogatásával kerül megvalósításra. A programsorozaton elhangzottak mely nem feltétlen tükrözik az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) álláspontját. Az Európai Unió és az EACEA nem vállal felelősséget az programok során elhangzott információkért.

A programsorozatot 2023-ban a Holland Nagykövetség támogatta.A Budapest Pride lezajlott, de a szellemiségének továbbra is jelen kell lennie a mindennapokban. Mutasd meg a világnak, hogy Te is a kirekesztés és a homofóbia ellen vagy, zsidó tematikájú LMBTQ+ pólóinkkal!

Kicsi vagy nagy, fehér vagy fekete, női vagy férfi, vagy bármilyen gender, mindenki megtalálja a neki tetszőt!

Katt ide!

Design: Alpern Bernadett

F15ed7fa 0c72 4bb6 9815 Bd7c9bf36530