A KURATÓRIUM SZEREPE

A Kuratórium tagjai olyan stratégiai érintettek és pénzügyi támogatók, akik a helyi magyar zsidó közösséget képviselik és elkötelezettek egy virágzó zsidó élet kialakításában Budapesten, melynek központja a Bálint Ház.

A Kuratórium segít a JCC Budapest – Bálint ház víziójának, missziójának és céljainak elérésében, mindezt teszi a dolgozók, a Tanácsadó Testület és a Steering Committee-vel közeli konzultációban. ​A Kuratórium évente háromszor fog találkozni és a következő témákban fog dönteni: ​

  • Hosszútávú stratégia, program és fundraising célok​
  • Éves munkaterv és költségvetés​
  • A Bálint Ház Ügyvezető igazgatójának kinevezése​
  • Az éves pénzügyi és a tevékenységekről szóló beszámoló jóváhagyása​
Peter Barta 1024x576 1

Barta Péter

Péter a Webstation software és webfejlesztő cég alapítója és igazgatója. Örök újító, innovatív gondolkodó és rendkívül kreatív. Az üzleti életben és a magánéletben is a tudás megszerzését, használatát és továbbadását tartja az egyik legfontosabbnak.​

Dr Benisch Gabriella

Benisch Gabriella

Gabriella ügyvezető partnerként és ügyvédként dolgozik egy magyar ügyvédi irodánál. Lánya a Lauder Javne Iskolába jár, ahol Gabriella a Szülői Munkaközösség tagja. ​

1558031688877

Selmeci Péter

Péter a Price Waterhouse Cooper Stratégiai és Működési Tanácsadás Igazgatója, és Startup mentor. Három fia van, akikről reméli, hogy sok lehetőség fog adódni számukra, hogy megélhessék a zsidóságukat.

Cathi Luski Png

Cathi Luski​

Cathi a JCC Budapest Baráti Kör társelnöke, és a Bálint Ház lelkes támogatója. Fontosnak tartja a Bálint ház munkáját, mely biztosítja a zsidó kultúra és a közösségi élet folyamatos megerősödését Magyarországon.

A MAZSIHISZ és a BZSH képviselői

Img 7447

Radnóti Zoltán rabbi​

Zoltán a dél-budai (lágymányosi) Bét Sálom zsinagóga főrabbija. Évekig a Rabbitanács elnökeként szolgált. A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) képviselője.

Img 7448

Danks Emese

Emese kommunikációs és marketing szakember. Számos kulcsfontosságú pozíciót töltött be korábban, volt a Tesco és a magyar kormány szóvivője is. Dolgozott az UNICEF ügyvezető igazgatójaként is és a JCC Budapest – Bálint ház csapatában is.

Img 7449

Horváth József

József, vagy ahogy többen ismerik, Jocó, mérnök, és a Magyar Zsidó Hitközségek (MAZSIHISZ) alelnöke. A dél-budai (lágymányosi) Bét Sálom zsinagóga alelnöke.

A TANÁCSADÓ TESTÜLET SZEREPE

A Tanácsadó Testület tagjai olyan tapasztalt partnerek, akik tudásukkal segítik a Bálint Házat és annak stratégiai tervezési folyamatát. A tagok szakmai hozzáértésükkel járulnak hozzá a kuratórium irányításának alapjaihoz és a zsidó közösségi élethez. Részt vesznek a JCC Budapest – Bálint ház kuratóriumi ülésein, de nem rendelkeznek szavazati joggal. Amennyiben a Kuratórium tagjainak száma emelkedni fog a jövőben, úgy a Tanácsadó Testület tagjai automatikusan jelöltekké válnak.

Joel Beckman Jpg

Joel Beckman​

Joel a JCC Budapest Baráti Kör társelnöke és számos filantróp kezdeményezés aktív résztvevője. Sikeres pénzügyi karriert tudhat maga mögött, mint befektetési bankár, és mint magánbefektető. Diplomáját a University of Rochesternél szerezte, jogi végzettségét pedig a Yale Law School-ban.

K2 Items Src 71601b6fd7fc74a9f4eea8e6c1b43d35

Mircea Cernov​

Mircea a JDC Magyarország igazgatója. Számos nemzetközi szervezetnél és társadalmi start-up vállalkozásnál dolgozott már Európa-szerte. Mirceának központi szerepe van számos hazai projekt működésében, köztük a JCC Budapest – Bálint Házéban is.​

Preview

Rabbi Michael Paley​

Paley rabbi a JDC vezető oktatója és a Tarbut Fellowship alapító igazgatója. Michael és felesége, Annie jelenleg Budapesten él. Michael korábban oktatóként dolgozott a UJA-Federation New York-nál.

A STEERING COMMITTEE SZEREPE​

A Steering Committee tagjai elismert érintettek és elkötelezettek a JCC Budapest – Bálint ház jövőbeni sikerei és fenntarthatósága iránt. A tagok a Kuratórium elé tárt összes ügyről átfogó információt kapnak, és a Bálint Ház irányításában és stratégiai terveiben aktív szerepük lesz. ​

Évente háromszor fognak összeülni, tagjai a következő témákhoz járulnak hozzá tapasztalatukkal és tudásukkal:​

  1. Üzleti modell és Bálint ház tagsági​
  2. Programok közötti együttműködések ​
  3. Marketing & Kommunikáció  ​
  4. JCC Resource Development Strategy​
  5. Budapestre érkező látogatások és támogatókA Felügyelőbizottság tagjai

994930 10201747539426685 1013127627 N

Spielman Ádám​

Ádám a Lauder Javne iskolában érettségizett, az egyetemen pedig pénzügyet, számvitelt és üzleti tudományokat tanult. Jelenleg pénzügyi igazgatóként dolgozik Magyarország legnagyobb idősek otthona láncában. Saját ágynemű-készítő cégében mindig a legjobb üzleti működési folyamatokat igyekszik alkalmazni.

Gyermekjogi Konf 190118 Barna

Dr. Barna Lili

Lili jogász, társadalomtudós és jógatanár. 14 éve támogatja a közösséget különböző szervezeteken keresztül önkéntes munkával, tanítással és képzések vezetésével.

Viktor Eichner Jpg

Eichner Viktor

Viktor európai operatív vezetőként dolgozik a World Jewish Congress, Jewish Diplomatic Corps-nál Budapesten. Politológiát és közgazdaságtant tanult a Corvinus Egyetemen Budapesten. ​Később elvégezte a Tel Aviv Egyetem Nemzetbiztonsági és Diplomáciai másoddiplomás programját.